De vakantieperiode nadert en ook in ons bedrijf en bij onze toeleveranciers zullen medewerkers hiervan gaan genieten.
Dit zou tijdelijk (juli - augustus) kunnen leiden tot een wat langere levertijd dan u van ons gewend bent. Bestel uw producten dus minstens 2-3 weken vóór vertrek.
Dan bent u er (bijna) zeker van dat u uw producten op tijd ontvangt. Verder wensen wij u een fijne vakantie.

Materialen & zuurstofwaarden

De juiste combinatie van lenssterkte, lensmateriaal, lensprofiel, lenspasvorm (BCR) en diameter is uiteindelijk verantwoordelijk voor een goed kijk- en draagcomfort van de lenzen!. 

Materialen/ profiel en diameter.
Bij het dragen van zachte lenzen is een belangrijke rol weggelegd voor het juiste  type materiaal, aangeduid als ....filcon. De fabrikant heeft aan dit materiaal, naast de pasvorm (BCR), een speciaal lensprofiel (sferisch of asferisch) en een bepaalde diameter gekoppeld om voor deze lens een optimaal draagcomfort te verkrijgen. Bij de aanmeting wordt door de specialist, naast de sterkte ook de pasvorm en het profiel van de ogen bepaald. 
Let op!! De pasvorm (BCR) van fabrikant A, is slechts een indicatie van die fabrikant en komt in veel gevallen niet overeen met dezelfde waarde in pasvorm (BCR) van fabrikant B. Een onjuiste combinatie van materiaal pasvorm, profiel en diameter kan dus irritatie en daardoor oogontsteking geven!

Zuurstofwaarde.
Voor het goed functioneren van de lens en voor de gezondheid van het oog is het belangrijk dat de zuurstofwaarde van een contactlens optimaal is. Deze zuurstofwaarde wordt aangegeven als Dk. Bij Dk/t wordt óók de dikte meegerekend. Dit wordt voor ieder materiaal op dezelfde manier gemeten en berekend. Afhankelijk van het materiaal is hier dus een goede vergelijking te maken. Het vochtgehalte van een lens is slechts een indicatie, maar veel vocht staat nietaltijd voor "gezonder". Kijk daarvoor naar de zuurstof-/ Dk-waarde.
Afhankelijk van het materiaal en lensdikte is de Dk of Dk/t laag of hoog. Er zijn drie soorten materialen:.
Hydrogel lenzen (1e generatie) zijn van oudere materialen met een hoogwatergehalte, maar meestal met een lage Dk. Deze materialen zullen met een termijn van enkele jaren uitlopen.
Silicone Hydrogel lenzen (2e generatie) zijn moderner en hebben een hogere Dk maar een laag watergehalte. Toch zijn deze lenzen veelal gezonder voor het oog, maar ze vervuilen wel weer iets sneller. Hypergel lenzen (3e generatie) combineren de voordelen van beide generaties in één.

De voornaamste eigenschappen van de lensmaterialen vindt U in de kolom aan de linkerzijde na het aanklikken van het materiaal,

Hier onder zijn in het kort de zuurstofwaarden en vochtgehaltes per materiaal gegeven,

Hydrogel
1e generatie
Dk Vocht   Silcone Hydrogel
(2e generatie)
Dk Vocht
Alphafilcon  16 66%   Aerolcon 76 69%
Etafilcon 25 58%   Avelicon 90-147 60%
Hilafilcon 15-24 59%   Asmofilcon 161 40%
Methafilcon 16-20 55%   Balafilcon 91-130 36%
Nelfilcon 26 69%   Comfilcon 116-160 48%
MMA + VP 36 70%   Delefilcon 156 33%
Nelfilcon  26 69%   Hioxifilcon 30 43%
Phemfilcon 20 55%   Lotrafilcon A 175 24%
Polymacon 24 38.6%   Lotrafilcon B 108-138 33%
Ocufilcon 27 55%   Midafilcon 91 56%
Omafilcon 27-42 62%   Narafilcon 118 46%
        Samfilcon 163 46%
Hypergel (3e generatie)       Senifilcon 121-147 38%
Fanfilcon  90-110 55%   Somofilcon 57-86 56%
Nesofilcon 42 78%   Stenfilcon 80-100 54%
        Verofilcon A 100 51%


 

Aantal producten: 197
Filters

De vakantieperiode nadert en ook in ons bedrijf en bij onze toeleveranciers zullen medewerkers hiervan gaan genieten.
Dit zou tijdelijk (juli - augustus) kunnen leiden tot een wat langere levertijd dan u van ons gewend bent. Bestel uw producten dus minstens 2-3 weken vóór vertrek.
Dan bent u er (bijna) zeker van dat u uw producten op tijd ontvangt. Verder wensen wij u een fijne vakantie.

Contactlenzen bestellen via Lowlens is eenvoudig, veilig en erg voordelig. Het bestellen van uw contactlenzen via Lowlens geeft u een besparing van vele tientallen euro's per jaar t.o.v. traditionele aanschaf bij opticien, oogarts en de meeste internetleveranciers. Lowlens levert contactlenzen en vloeistoffen van gerenommeerde A-merken tegen scherpe prijzen. U ontvangt dus precies dezelfde contactlenzen als bij uw opticien, maar dan voordeliger en binnen Nederland worden de lenzen zelfs gratis thuisbezorgd, ongeacht het bedrag van uw bestelling!

 0229 711300 (za/zo/ma helaas telefonische niet bereikbaar, mail naar info@lowlens.nl of gebruik het contactformulier)

 info@lowlens.nl

Gratis verzending binnen Nederland

Altijd scherp geprijsd

Ruim 45 jaar vakkundige kennis

Ook voor de kleinere zendingen