Product | Subtotaal |
---|---|
Totaalbedrag | € 0,00 |
Zachte contactlenzen
Op de site van Lowlens vindt u het grootste aanbod aan zachte contactlenzen in Nederland en tegen de laagste prijzen. Staat uw merk of type er niet bij, vraag Lowlens dan naar de leveringsmogelijkheden en prijzen. Wij kunnen (bijna) alle op de Nederlandse markt zijnde contactlenzen leveren, waaronder ook veel Huismerken/ Private Labels van de grote landelijke optiekketens/ of opticiens. Wij leveren u dan het originele A-merk of een daarvan afgeleide eigen private label. Zie hiervoor onder de kolom Contactlenzen de optie Huismerken. Bij maand- en daglenzen kijkt u onder White Label. Of mail ons de volgende gegevens: fabrikant, type, materiaal, pasvorm, diameter en sterkte. U mag ook een scan van de verpakking sturen naar info@Lowlens.nl . Vraag eventueel uw specialist de juiste gegevens voor u te noteren. Wij mailen u per omgaande prijzen en leveringsmogelijkheden.
WAARSCHUWING. Bestel nooit zomaar zachte contactlenzen. Er zijn honderden soorten en maten. Iedere zachte contactlens zal door zijn unieke eigenschappen en pasvorm voor elk oog anders functioneren. Eén type contactlens, dat voor ieder oog geschikt zou zijn blijft een utopie. Zo kan het zijn dat twee contactlenzen met exact dezelfde gegevenes die gemaakt worden door verschillende producenten toch een ander effect hebben op uw oog.Vraag dus vóór de aanschaf van (zachte) contactlenzen eerst advies aan een erkende contactlensspecialist of optometrist. Laat uw ogen daarna minstens één keer per 6 maanden controleren op afwijkingen van het normale. Vraag daarbij tevens om een (herhaling) voorschrift. Contactlensvoorschriften, ouder dan 12 maanden, kunnen dan ook vaak onbetrouwbaar geworden gegevens bevatten. Dit kan nadelige gevolgen voor uw ogen hebben.
Zachte lenzen zijn verkrijgbaar in:
Daglenzen.
Daglenzen zijn voor éénmalig gebruik. U heeft geen onderhoudsvloeistoffen nodig en na gebruik gooit u ze gewoon weg. Daglenzen zijn de meest hygiënische en makkelijkste manier om problemen door vervuilde contactlenzen te voorkomen. Daglenzen zijn ook ideaal voor het af-en-toe gebruik bij sport, werk, week-end of avondje uit en situaties, waarbij een bril of "harde" contactlenzen minder geschikt zijn.Daglenzen zijn er tegenwoordig óók met cylinder (torisch/ a-stigmatisch) en met leesdeel (multifocaal) voor veraf en nabij. Multifocale daglenzen zijn geschikt boven de 40 jarige leeftijd
Weeklenzen.
Als de omstandigheden dat toelaten en met toestemming van uw specialist kunnen weeklenzen gedurende 7 dagen en 6 nachten achtereen gedragen worden. De 7e nacht geeft u het oog rust, gooit de oude vervuilde contactlenzen weg en neemt de volgende dag weer een paar nieuwe, schone weeklenzen in gebruik. Het is ook mogelijk om deze contactlenzen 2 weken als "daily-wear" te dragen, dus 's avonds uit het oog halen, reinigen en in vloeistof bewaren. De AcuVue 2 mag alleen als 2-weeklens op "daily-wear"-basis toegepast worden!
Maandlenzen.
Maandlenzen voor het dagelijks overdag dragen ("daily wear") zijn op dit moment het meest toegepaste lenssysteem om problemen door vervuilde en daardoor minder comfortabel wordende contactlenzen te voorkomen. Na 30 dagen worden de gebruikte contactlenzen vervangen door nieuwe en schone exemplaren. U heeft bovendien altijd reservelenzen achter de hand. Deze contactlenzen vragen wel om de juiste verzorging (zie ons vloeistofaanbod). Naast de op deze site genoemde merken zijn ook vele andere (huis)merken van o.a. de grote landelijke optiekketens leverbaar. Vraag informatie via het reactieformulier (info@lowlens.nl). Tegenwoordig zijn er ook maandlenzen voor "permanent wear" op de markt. Dat wil zeggen dat als de omstandigheden dat toelaten en met toestemming van uw specialist deze contactlenzen gedurende 70 tot 30 dagen en nachten achtereen gedragen kunnen worden. Daarna geeft u het oog een nacht rust, gooit de oude vervuilde contactlenzen weg en neemt de volgende dag weer een paar nieuwe, schone contactlenzen in gebruik. U kunt deze contactlenzen natuurlijk ook als "daily-wear" of "extended-wear" gebruiken. Informeer bij uw contactlensspecialist naar de mogelijkheden.
Multifocale zachte contactlenzen
Worden uw armen "te kort" bij het lezen van een kleine tekst, dan kunt u uw contactlensspecialist eens vragen naar multifocale contactlenzen. Dit zijn contactlenzen, waarin via de nieuwste computertechnieken een onzichtbaar leesdeel verwerkt is. Leverbaar als daglens, 1-weeklens permanent-wear, 2-weeklens "daily-wear" en als 1-,2- of 3- maandlens. De fabrikant neemt eenmaal geleverde multifocale lenzen helaas niet retour.
Torische zachte contactlenzen
Wanneer de gewone maandlens geen optimale gezichtsscherpte geeft, kan uw specialist overwegen een zogenoemde torische contactlens aan te meten. Dit is vergelijkbaar met een brillenglas met "cylindersterkte". Het aanmeten van deze contactlenzen vraagt wel de nodige aandacht, dus wij raden aan dit alleen te bestellen indien uw huidige contactlenzen niet optimaal zijn. Eenmaal bestelde contactlenzen van dit type zijn niet ruilbaar. Houdt u rekening met een levertijd van enkele dagen tot maximaal 2 weken. Deze contactlenzen zijn leverbaar als daglens, 1-weeklens, 2-weeklens, maandlens, halfjaarlens en "open-eind" contactlens.
Gekleurde zachte contactlenzen.
Dit type contactlenzen wordt vaak aangeboden als zogenaamde "zelf-fitt" lenzen. Dat wil zeggen dat er slechts één pasvorm beschikbaar is, die geschikt zou zijn voor alle oogvormen. Er zijn echter vele soorten en maten, óók bij de kleurlenzen. Bestel deze contactlenzen daarom niet zomaar voor de gein. Laat altijd vóór aanschaf van gekleurde contactlenzen uw ogen eerst beoordelen op geschiktheid voor dit contactlenstype. Leverbaar als dag-/ maandlens. Kijk voor kleuren op de pagina van de gewenste kleurlens.
Voorkom besmetting. Gebruik daarom NOOIT contactlenzen van een vriend(in) om eens te kijken hoe die leuke kleur bij jouw ogen staat.
De fabrikant neemt eenmaal geleverde kleurlenzen helaas niet retour.
Zachte 3-6-12 maandlenzen of "open eind" contactlenzen.
Dit type zachte contactlenzen werd voor de komst van de snelvervangingslenzen veel toegepast. Ze worden vervangen bij schade aan de contactlens of op het moment dat uw contactlensspecialist dit voor de gezondheid van uw ogen noodzakelijk acht. Dit kan bijvoorbeeld na 3, 6 of 12 maanden nodig zijn. Regelmatige controle is bij deze contactlenzen zeer aan te bevelen. Naast de genoemde typen zijn ook andere typen leverbaar tegen scherpe prijzen! De keuze wordt echter steeds beperkter.
Lensmaterialen
Het type materiaal, herkenbaar aan .....filcon, is van invloed op sterkte en pasvorm. Zachte lenzen van het oude hydrogel-materiaal kunnen vaak niey één-op-één overgezet worden op het nieuwste silicone hydrogel materiaal. de de onderhoudsvloeistoffen zijn verschillend en hebben invloed op sterkte, pasvorm en comfort.
Vraag uw specialist naar advies of een proefpassing!
Vormstabiele lenzen staan veelal bekend als harde lenzen. ’Harde lenzen’ is echter een oud begrip. Door allerlei ontwikkelingen in de materialen en het ontwerp van de lenzen is de naam veranderd in vormstabiele lenzen. Vormstabiele lenzen hebben een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid.
Een vormstabiele lens is een relatief kleine lens. De diameter kan variëren, maar is ongeveer een centimeter groot.
Ruim 35% van de contactlensdragers draagt nog steeds vormstabiele "harde" contactlenzen. Dit contactlenstype staat dan ook bekend om de vele correctiemogelijkheden, het "veilige" gebruik, de relatief lange gebruiksduur van 1-4 jaar en daardoor lagere jaarlijkse kosten. Hoe beter de kwaliteit van deze contactlenzen (voor uw ogen) is, des te sneller dienen ze echter vervangen te worden. Lowlens levert naast de vele zachte contactlenzen óók enkele vormstabiele zuurstofdoorlatende contactlenzen tegen scherpe prijzen. "
Belangrijk bij deze producten zijn de lensgegevens, ga niet zelf expirimenteren. Indien een lens niet bevalt, raadpleeg dan een specialist (www.anvc.nl) . Na een aantal jaren kan de pasvorm van een vormstabiele lens wijzigen en dient vervangen te worden.
Een verkeerd aangemeten/ passende vormvaste, "harde", contactlens geeft discomfort en kan mogelijk uw ogen beschadigen.
Mail ons de volgende gegevens: fabrikant, type, materiaal, pasvorm, diameter en sterkte. Vraag uw contactlensspecialist eventueel naar de juiste gegevens. Wij mailen u per omgaande de mogelijkheden en prijzen. Prijsindicatie vanaf . €. 64,,-- per contactlens, afhankelijk van materiaal en type.
Voordelen vormvaste contactlenzen
Er zijn veel verschillende type contactlenzen. Voor ieder oog is weer een ander type lens geschikt. Daarom zijn er 100-den soorten
Nadelen vormvaste contactlenzen
Aan vormstabiele contactlenzen moet u wel wat langer wennen dan aan zachte contactlenzen; het duurt een aantal weken voordat de lens comfortabel aanvoelt. Ook kunt u sneller last hebben van stofdeeltjes die tussen de lens en het oog komen. Oók is de kans op verlies van de lens wat groter.
Nachtlenzen corrigeren uw ogen tijdens het slapen; hierdoor kunt u overdag zonder contactlenzen of bril scherp zien. Deze lenzen zijn ideaal als u overdag veel sport, snel droge ogen heeft of als u veel in stoffige of natte ruimtes zit.
Lowlens kan helaas geen nachtlenzen leveren. Voor het bestellen van nachtlenzen zijn er gegevens nodig uit de Topograaf van uw specialist (zie bovenstaande afbeelding). Dit zijn duizenden meetgegevens. Deze Topograaf is verbonden met de computers van de fabrikant. Een specialist die nachtlenzen aanmeet moet dus over verschillende kwalificaties, waaronder een Topograaf, beschikken.
Voor maximaal resultaat mag de oogsterkte maximaal S-5.00 zijn met een cilinder van maximaal -1.50. Tegenwoordig zijn ook multifocale lenzen, met leesdeel, leverbaar. Nachtlenzen zijn niet leverbaar als +lenzen.
Nachtlenzen (NKL) zijn ook verkrijgbaar onder de naam Dreamlite (Procornea).
Voor meer informatie en dealers van NACHTLENZEN zie www.nachtlens.nl
Voor meer informatie en dealers van DREAMLITE zie www.dreamlite.nl
Waarom zijn contactlensvloeistoffen nodig?
Vloeistoffen zijn nodig om contactlenzen te desinfecteren, dat wil zeggen schadelijke micro-organismen die op de contactlenzen gaan zitten onschadelijk te maken. Ook worden de contactlenzen tegelijkertijd gereinigd, "gewassen" om deze helder te houden. De moderne contactlensvloeistoffen houden de contactlenzen ook in optimale conditie door een zachte vloeistof laag aan te brengen waardoor het opnieuw inzetten en het langer dragen van contactlenzen wordt vergemakkelijkt.
Waar moet ik op letten bij een contactlensvloeistof?
Dat er niet veel chemische bestanddelen worden gebruikt en dat ook de concentraties ervan laag moeten zijn. Helaas, is het bij veel vloeistoffen nauwelijks te controleren omdat men bewust of onbewust informatie achterhoudt en dan is het tevens ingewikkeld aan de weet te komen wat nu wel en geen chemische toevoeging is. Er mogen absoluut geen zware metalen, stoffen van dierlijke oorsprong, allergische stoffen en/of van fancy merknaamstoffen die voor de consument van geen betekenis zijn voor kennis van de stof gebruikt worden.
Welke stoffen kunnen dat zijn?
Stoffen zoals Bactac(o.a bij Trepleister) of Cosmocil; dat zijn fancynamen voor chemische conserveringsmiddelen; of complexe combinaties van chemische bestanddelen die worden toegevoegd om de vloeistof wat dikker te maken en zodoende een gevoel geven van comfort. In de moderne All in One voor zachte en harde lenzen is geen plaats meer voor stoffen, zoals thiomersal, chloorhexidine, sorbine zuur of benzalkonium chloride).
Wat betekend de uitdrukking 'NO RUB'?
Dat betekent dat je de lenzen niet meer hoeft te wrijven met wat vloeistof om deze schoon te maken; de samenstelling van de vloeistof doet dit vanzelf; echter, deze benaming komt uit Amerika, waar de meeste lenzen slechts 7 dagen worden gedragen en dan worden weggegooid om plaats te maken voor een nieuw paar.
Lowlens vindt dat je per individueel geval in overleg met je lensspecialist moet uitmaken wat voor jou het beste is; "Elke dag schoonwrijven blijft toch het beste reinigingsresultaat geven. Je specialist kan ook een speciale enzym reiniger, zoals proteine verwijderings tabletten aanraden voor een optimale lenshygiene.
Absoluut niet!
Ze zien er wel identiek uit en de samenstellingen ontlopen elkaar vaak niet veel, maar het is en blijft een product voor je ogen, dat op basis van meer natuurlijke stoffen en minder chemische stoffen dient te worden geselecteerd.
Er zijn ook lensvloeistoffen op de markt verkrijgbaar die een verouderde samenstelling hebben (veelal te vinden bij drogist en supermarkt); deze kunnen minder goed in combinatie met moderne lens materialen worden toegepast.
Je zult er in het begin niet veel van merken maar op den duur kunnen deze combinaties problemen opleveren in comfort en gezondheid van de cornea.
Waarom zijn er grote prijsverschillen tussen bijv. All in One vloeistoffen voor zachte lenzen, die verkocht worden bij drogisten en optiek winkels?
Er kunnen kwaliteits verschillen zijn, die niet voor de klant waarneembaar zijn op basis van de product informatie, zoals vermeld op etiket of doos. Oók is er een groot verschil in service en begeleiding tussen drogist en opticien; de contactlens-specialist heeft 4 jaar doorgeleerd om lenzen aan te mogen meten; dat doet hij met grote zekerheid en kunde en je vertrouwt hem dan ook de blijvende gezondheid van je ogen toe. Het is duidelijk dat hij ook verstand heeft van contactlens vloeistoffen en van de combinatie van vloeistof en contact lens, die voor jou optimaal is. Daarbij speelt het verschil in marge per winkelsoort ook een rol, dat is duidelijk.
Langdurig gebruik van mindere vloeistoffen kan een ongewild negatief effect hebben op ogen en zicht. Lowlens verkoopt uitsluitend in de branche aangeraden merken.
Moet ik ook tussendoor druppelen met oogdruppels?
Dat hangt af van het comfort dat het gebruik van je vloeistof met de lenzen geeft. Het is wel aan te raden natuurlijke oogdruppels bij je te hebben om zo af en toe bij vermindering van lenscomfort of vermoeide ogen een paar druppels in te brengen. Ook wordt het tussendoor inzetten van lenzen vergemakkelijkt door het opbrengen van enkele druppels uit een klein flesje i.p.v. kraanwater of spuug.
Kort en bondig; wat moet ik doen?
Voor perfect lensonderhoud en gezonde ogen: handen wassen, instructies lezen en toepassen en niets overslaan; geen short-cuts met je ogen; van tijd-tot-tijd naar je contactlens specialist/ opticien en niet experimenteren met producten waarvan je niet precies weet wat er inzit of met producten die aanwijsbaar een groot aantal chemische toevoegingen heeft. Ga zo veel mogelijk voor natuurlijke stoffen; dat is in het belang van je ogen en zicht.
Deze tekst is overgenomen uit een vloeistoftoelichting van Lapis Lazuli.
Lowlens.nl hecht veel waarde aan het veilig dragen van contactlenzen. Hieronder leest u tips voor het hanteren van een goede hygiëne bij het dragen van uw lenzen.
Oogcontrole.
Het online bestellen van contactlenzen geeft veel gemak. Toch moet u als contactlensdrager niet te gemakkelijk omgaan met uw ogen. Ook al bestelt u uw lenzen online, het is toch raadzaam om regelmatig uw ogen en contactlenzen te laten controleren bij een optometrist of contactlensspecialist. Minimaal eens per jaar dient deze deskundige te controleren of uw sterkte en pasvorm nog kloppen en of er wellicht sprake is van een afwijking van de normale situatie. Door veranderde lichamelijke conditie of werkomstandigheden kunnen uw contactlenzen minder comfortabel zijn gaan zitten dan u eerder gewend was. Een optometrist of contactlensspecialist zoekt samen met u naar een oplossing; bijvoorbeeld in de vorm van een ander lenstype of vloeistofsysteem. Zie voor adressen www.anvc.nl
Waar kunt u een contactlenscontrole laten verrichten
Bij veel contactlensspecialisten en optometristen kunt u gewoon een controle laten verrichten zonder dat u verplicht bent daar uw lenzen te kopen. U zult dan echter wel een bedrag voor de controle moeten betalen tussen de €. 17,50 en 30,--, afhankelijk van de winkel.
zie voor adressen van aangesloten contactlensspecialisten : www.nationale-oogzorgbon.nl
Oogcontrole is niet het enige dat belangrijk is
Buiten het regelmatig controleren van uw ogen, zijn er nog een aantal zaken waar u goed op moet letten als contactlensdrager. Het meest belangrijke is de hygiëne. Indien u uw lenzen inzet of uitdoet, dient u altijd goed uw handen te reinigen. Vermijd bij zachte lenzen contact met scherpe voorwerpen, zoals nagels of een pincet. Tevens is het van belang dat u uw lenshouder goed schoon houdt en regelmatig vervangt. Bij veel flessen vloeistof zit tegenwoordig al een nieuwe lenshouder. Vervang ook dagelijks de lensvloeistof in de lenshouder en maak uw lenzen goed schoon voordat u uw lenzen in de lenshouder opbergt.
Voorkom tevens dat u zomaar andere contactlenzen bestelt. Het gemak van online bestellen betekent ook dat u zelf de verantwoordelijkheid heeft over wat u bestelt. Bij contactlenzen is niet alleen de sterkte van belang, maar ook de pasvorm en de materiaalsamenstelling heeft invloed op het draagcomfort. Indien u wenst over te stappen op andere lenzen, raden wij u aan om altijd eerst een optometrist of contactlensspecialist te bezoeken.
Informatie
U kunt voor informatie ook bellen naar het telefoonummer van Lowlens (0229 711 300). Wij zijn wel gesloten tussen 12.00 uur en 14.00uur en op zondag/ maandag.
Onze voorkeur gaat uit naar informatie geven per e-mail (Info@lowlens.nl), dan kunnen wij uw vraag eerst voor u uitzoeken.
Doe de Vakantie Contactlens-check.
Wanneer u op vakantie gaat en contactlenzen draagt, dan kunt u problemen voorkomen door de volgende punten in acht te nemen.
Controle van ogen en lenzen.
Laat vóór vertrek nog even uw lenzen en ogen controleren door een erkende specialist (oogarts, contactlensspecialist ANVC of optometrist OVN).
U weet dan dat uw ogen door een terzake kundige bekenen worden en de lenzen de juiste sterkte en pasvorm hebben.
Contactlensvloeistoffen in auto, tent of hotel/ bungalow.
* Conserverings- en desinfectie middelen verliezen hun werking boven de 25o C en nemen na opening van de fles snel in werking af.
* Bewaar vloeistoffen dus zo veel mogelijk op een koele plaats, zie A
* Overgieten/ bijvullen van vloeistof in kleinere verpakkingen kan problemen/ ontstekingen veroorzaken
* Optiekzaken verkopen óók kleinere verpakkingen (travelkits)
Contactlensvloeistof in het vliegtuig
* Let op de maximaal mee te nemen hoeveelheid in de cabine ( max. 100 ml per flesje). De rest kan in uw koffer.
* Gebruik bij transantlantische vluchten af en toe bevochtingsvloeistof in capsules, makkelijk mee te nemen.
* Zet zo veel mogelijk de ventilatie boven uw zitplaats uit om uitdroging van de ogen te voorkomen
* Gebruik anders een reservebril of daglenzen.
Zonnebrandolie of creme.
Dit gaat veelal niet samen met (zachte) contactlenzen. Eenmaal verontreinigde (zachte) lenzen kunt u beter vervangen. Harde lenzen eerst goed reinigen.
Zwemmen.
Zwembadwater en "open" water (zee, meer, beekje), zeker in het buitenland, kunnen verontreinigd zijn en zo ontstekingen veroorzaken.
Voorkom verlies van uw dure contactlenzen en ontstekingen door ziekteverwekkers. Gebruik een zwembrilletje of daglenzen, welke u na gebruik weggooit.
Reservelenzen.
Zorg tijdens de reis voor een paar goede reservelenzen.
U kunt óók daglenzen gebruiken, veelal óók te bruiken door dragers van harde lenzen.
Daglenzen zijn relatief goedkoop, steriel en per stuk verpakt. Tegenwoordig óók verkrijgbaar met cylinder of leesdeel.
Lenshouder.
Zorg altijd voor een schone (reserve) lenshouder. Meestal krijgt u deze bij elke nieuwe fles contactlensbewaarvloeistof.
Wees niet te kritisch als u weer zo'n "millieu-onvriendelijke", nieuwe, lenshouder bij uw nieuwe fles vloeistof krijgt. Het gaat tenslotte om uw ogen.
Neem zeker vóór de vakantie een nieuwe, schone, lenshouder in gebruik.
Zonnebril.
Gebruik in het hooggebergte, bij sneeuw en aan het strand, waar meer schadelijke UV-straling voorkomt, een goede zonnebril (400-UV).
(Goedkopere) drogistenbrillen hebben vaak geperste glazen. Opticiensbrillen zijn wel wat duurder, maar heben geslepen optische glazen, welke zuiverder kijken en minder hoofdpijnklachten veroozaken.
UV-blockers in zachte contactlenzen bechermen uw netvlies, maar een zonnebril beschermt uw hele oog!
Let op!
* Was altijd zorgvulding de handen vóór u de ogen of lenzen aanraakt of onderhoudt.
* Gebruik liever geen kraanwater om uw lenzen af te spoelen, maar liever Saline of bewaarvloeistof
* Iin het buitenland is de kwaliteit van water uit de kraan vaak onbetrouwbaar, gebruik liever flessenwater zonder koolzuur (Spa blauw)
* Gebruik bij zwemmen of stoffige omgeving een (zwem)bril of zachte daglenzen en gooi deze na gebruik weg.
Fijne vakantie!
Gratis verzending binnen Nederland
Altijd scherp geprijsd
Ruim 45 jaar vakkundige kennis
Ook voor de kleinere zendingen