Veelgestelde vragen

Lenzen online bestellen, hoe werkt dat?
Bij het online bestellen van contactlenzen is het belangrijk dat u goed kijkt naar de soort lenzen, naam, de lensfabrikant, materiaal, de juiste pasvorm (BCR) en lenssterkte. Er zijn vele soorten zachte lenzen online te bestellen, vaak met dezelfde gegevens. Ga er niet blindelings van uit dat alle lenstypen met dezelfde gegevens ook allemaal hetzelfde zijn. Door een ander profiel of materiaal kan elk lenstype zich toch weer net even iets anders gedragen, waardoor pasvorm, comfort en/ of sterkte niet overeenkomen met uw huidige lenzen. U heeft dan een dure miskoop. De contactlensspecialisten van Lowlens adviseren om, indien er geen klachten zijn gewoon uw huidige lenstype te bestellen. Zijn er wel klachten, laat dan eerst uw (eigen) specialist naar de klacht kijken. Hij kent uw ogen en situatie en weet wat het beste voor uw ogen is. Kijk anders voor een gediplomeerde contactlensspecialisten op www.anvc.nl . U wilt natuurlijk het beste voor uw ogen! 
Vindt u uw huidig lenstype wat prijzig, kijk dan ook eens in het menu onder contactlenzen/ materialen. U vindt hier bij het materiaal alle lenzen van hetzelfde materiaal, waaronder vaak white labels van dezelfde A-merken tegen een voordeligere prijs.

Daglenzen, Maandlenzen, Nachtlenzen, welke type heeft u nodig?
U heeft uw lenzen veelal via een oogarts, opticien of contactlensspecialist gekocht. Na een zorgvuldige meting en analyse heeft deze specialist uw lenzen geselecteerd. Soms zijn dat A-merken zoals Alcon, Bausch & Lomb, Cooper of Johnson. Deze A-merken worden óók vaak onder een eigen private label verkocht om u aan de eigen winkel te binden en u op een dwaalspoor te brengen wanneer u op het internet gaat zoeken. Via ons overzicht in het menu onder Contactlenzen/ huismerken kunt u eenvoudig het private label van uw opticien of keten (Pearle, Hans Anders, EyeWish, Oogwereld, Specsavers, etc.) vinden en vervolgens de originele merknaam (bijv. Air Optix, Biofinity, Proclear, Oasys) opzoeken. Lowlens levert deze private labellenzen óók, zowel onder het A-merk en vaak voordeliger, onder  een White Label. Met een paar klikken kunt u snel uw favoriete contactlens bestellen. Kunt u uw eigen lenstype of lensmateriaal niet vinden, type dan boven in het veld "zoeken in shop" de gewenste naam. Heeft u aanvullende vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier of 0229 711 300. Wij helpen u graag!

Zijn alle lenzen en  vloeistoffen identiek?

Absoluut niet!
Ze zien er wel identiek uit en de samenstellingen ontlopen elkaar vaak niet veel, maar het is en blijft een product voor je ogen. Daar moet je mee uitkijken. Er zijn ook contactlenzen en vloeistoffen op de markt verkrijgbaar, die een verouderde samenstelling hebben (veelal te vinden bij drogist en supermarkt); deze vloeistoffen kunnen minder goed in combinatie met moderne (silcone) lensmaterialen worden toegepast.
U zult er in het begin niet veel van merken, maar op den duur kunnen deze combinaties problemen opleveren in comfort en gezondheid van het hoornvlies.
 

Waarom zijn er grote prijsverschillen tussen bijv. contactlenzen en All-in-One (MPS) vloeistoffen bij drogisten en opticiens?
Vaak zijn dit verschillen in kwaliteit en samenstelling, die niet voor de klant onmiddellijk waarneembaar zijn op basis van de productinformatie, zoals vermeldt op etiket of doosje. Daarnaast is er een groot verschil in service en begeleiding tussen drogist en opticien. Een contactlensspecialist heeft 4 jaar doorgeleerd om contactlenzen aan te kunnen en mogen meten, een drogist of zijn assistent slechts enkele uren.  Dat doet hij met grote zekerheid en kunde en u vertrouwt hem dan ook de blijvende gezondheid van uw ogen toe. Het is duidelijk dat hij ook verstand heeft van contactlens-vloeistoffen en van de combinatie vloeistof/ contactlens, die voor uw ogen het meest optimaal is. Daarbij speelt het verschil in marge per winkelsoort ook een rol, dat is duidelijk. U vindt een gediplomeerde contactlensspecialist op www.anvc.nl, de branchevereniging van contactlensspecialisten.
Langdurig gebruik van oudere en goedkopere vloeistoffen bij drogist of supermarkt, óók al staat er “geschikt voor alle harde/ zachte contactlenzen” op de fles, kan een negatief effect hebben op uw lenzen, uw ogen en uw zicht.
Lowlens maakt geen eigen contactlenzen of vloeistoffen, maar verkoopt uitsluitend in de branche verkrijgbare merken/ private labels.
 

 0229 711300 (za/zo/ma helaas telefonische niet bereikbaar, mail naar info@lowlens.nl of gebruik het contactformulier)

 info@lowlens.nl

Gratis verzending binnen Nederland

Altijd scherp geprijsd

Ruim 45 jaar vakkundige kennis

Ook voor de kleinere zendingen