Verzending en Retouren

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 15:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van de bestelling iets langer duren. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

Verzendkosten Nederland.
Lowlens berekent géén verzendkosten binnen Nederland en kent geen minimum bedrag voor uw bestelling.

Verzendkosten buiten Nederland.
Brievenbuspost
(= lenzen, welke door een brievenbus kunnen) : extra kosten € 2,50. Af te rekenen bij uw betaling.
Pakketpost (EU-landen) :
extra kosten ivm hoge porto Europa €. 15,00 per pakket. Af te rekenen bij uw betaling.

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van PostNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.
Wij versturen alle bestellingen via PostNL

Verzending en levertijd.
Door onze strategische voorraad kunnen wij uw bestelling, mits op voorraad, dezelfde of de volgende werkdag verzenden. Voorraadlenzen, besteld vóór 15.00 uur worden dus zo mogelijk nog dezelfde dag verzonden. Voorraadlenzen, besteld op zaterdag/ zondag/ maandag, ontvangt u echter pas dinsdag/ woensdag daar PostNl sinds mei 2014 helaas niet meer op de maandag bezorgt. Specials (torische en multifiocale) contactlenzen moeten in verband met de vele variaties altijd besteld worden en hebben meestal een levertijd van 3-7 werkdagen. MTO-lenzen (receptlenzen) kunnen tot 14-21 dagen na bestelling duren.

U ontvangt een e-mail op de dag dat uw bestelling wordt vezonden. 

Extra Zekerheid.
Wilt u zeker weten dat uw bestelling ook op het juiste adres wordt bezorgd, laat uw bestelling dan via aangetekende post  versturen en volg uw bestelling via Track & Trace : meerkosten €. 7.50. Af te rekenen bij uw betaling. 

Waar is mijn bestelling ?
Op het moment dat uw bestelling verzonden wordt krijgt u hiervan per e-mail  een bevestiging.

Briefpost kunt u dan in 99% van de gevallen de volgende dag/ de dag erna in uw brievenbus/ aan de deur verwachten. Heeft u één week na dato nog geen bestelling ontvangen, neem dat contact met ons op.

Pakketpost.
Verwacht u een pakket lenzen of vloeistoffen, wat NIET door uw brievnbus past, dan zal dit door PostNL Pakketdienst aan de deur worden afgegeven.

Bent U niet thuis, dan wordt dit 'meestal savonds of de volgende dag nogmaals aangeboden. Bent u dan nog niet thuis, dan krijgt u een afhaalbericht via de e-mail en een adres, waar u het pakket kunt afhalen. Het pakket wordt hier vanaf 01-09-2019 maximaal één week vastgehouden (was 14 dagen) , waarna PostNL het pakket weer retour stuurt naar Lowlens. Wees er dus snel bij!!

Retourzendingen.
Het kan voorkomen, dat  een product niet aan de gegevens voldoet of door ons verkeerd verstuurd is. Dan mag u de ongeopende verpakking binnen 8 dagen in dezelfde verzendverpakking als "Retour Afzender" zonder kosten terugsturen naar Lowlens, postbus 71, 1620 AB HOORN, met een briefje erbij. Wij zullen dan z.s.m. de juiste producten toesturen. Dit geldt niet voor door u niet correct bestelde of niet meer nodig zijnde producten.

Voorwaarden voor het retourzenden aan Lowlens.nl
* Meldt binnen 14 dage na ontvangst  via info@lowlens.nl dat u de goederen retour wilt zenden.
* Bestelde goederen dienen door een specialist te zijn voorgeschreven, zie onder bij "eigen risico".
* Geef eventueel de reden aan waarom u de goederen retour zendt.
* Stuur de goederen direct, doch binnen 14 dagen, retour aan Lowlens, Postbus 71, 1620 AB  Hoorn, eventueel met kopie van het postverzendbewijs.
* Binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen door Lowlens.nl zal creditering plaatsvinden.

Controleer het product vóór het open maken altijd of de gegevens kloppen
Ga niet eerst het product uitproberen om te kijken of dit de juiste sterkte is!
Wij kunnen alleen bij de fabrikant reclameren met ongeopende verpakkingen
Lowlens zal het product vervangen door een ander product of het bedrag binnen 14 dagen retour storten.

Eigen risico.
Het product dient wel door een contactlensspecialist/ optometrist of oogarts te zijn voorgeschreven (originele recept, niet ouder dan één jaar,  scannen/ meesturen). Producten, besteld onder eigen verantwoording komen niet voor creditering in aanmerking. Indien de specialist een ander product adviseert, dient het recept ervan bijgesloten te worden.

Retourneren.
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@lowlens.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.  U kunt hiervoor het modelformulier Creditering gebruiken.

Uitzonderingen retourneren

a. Bij verzegelde producten (zie bij product info). Wanneer de verzegeling verbroken is zijn deze producten niet retourneerbaar.

b. Goederen, die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;

c. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;

d. Goederen, die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden, zoals receptlenzen, die speciaal voor u gemaakt ijn;

e. Goederen, die snel kunnen bederven of verouderen (over datum);

 

 

 

 0229 711300 (za/zo/ma helaas telefonische niet bereikbaar, mail naar info@lowlens.nl of gebruik het contactformulier)

 info@lowlens.nl

Gratis verzending binnen Nederland

Altijd scherp geprijsd

Ruim 45 jaar vakkundige kennis

Ook voor de kleinere zendingen