De vakantieperiode nadert en ook in ons bedrijf en bij onze toeleveranciers zullen medewerkers hiervan gaan genieten.
Dit zou tijdelijk (juli - augustus) kunnen leiden tot een wat langere levertijd dan u van ons gewend bent. Bestel uw producten dus minstens 2-3 weken vóór vertrek.
Dan bent u er (bijna) zeker van dat u uw producten op tijd ontvangt. Verder wensen wij u een fijne vakantie.

Filters

Prijs
-BCR/ Diameter Wissen
-Materiaal / Vocht Wissen

Huismerken van Opticiens

Veel opticiens, optiekketens en collega websites verkopen lenzen onder een eigen label. In wezen zijn dit A-merken, die in een ander jasje en onder andere namen verkocht worden, en dus in feite 100% gelijk aan het A-merk. Deze lenzen kunnen door Lowlens, naast het genoemde A-merk, vaak óók onder het materiaal- of white label snel en voordelig geleverd worden.
Huismerken worden gevoerd om u op een dwaalspoor te brengen bij uw zoektocht op het internet. Men probeert zo te voorkomen, dat u de "beschermde"  lenzen elders en vaak voordeliger gaat aanschaffen, om u zo aan  de eigen winkel/ site te binden.

Huismerken wijzigen regelmatig van naam en/ of lenstype, zogenaamd omdat het lenstype niet meer bestaat of omdat er een "betere" lens op de markt is gekomen; in werkelijkheid vaak omdat men de vervangende lens goedkoper kan inkopen. De nieuwe lens zou dan volgens de verkoper hetzelfde of nagenoeg gelijk zijn aan de oude, maar vaak is dat toch niet het geval en geeft de nieuwe lens toch vaak minder comfort. Let bij aanschaf dus goed op Materiaal (aangeduid als .....filcon), BCR en Diameter, want deze gegevens bepalen vaak het draag- en kijkcomfort van uw lenzen!

Materiaal (is gekoppeld aan profiel/ kwaliteit): dit eindigt vaak op ...... filcon. Het is belangrijk dat dit hetzelfde is als bij uw bestaande contactlenzen. Niet vaak op het lenzendoosje staan het profiel (sferisch of asferisch) en kwaliteit (Hydrogel of Silicone Hydrogel). Deze factoren bepalen het draagcomfort en de gezondheid voor het oog.
BCR/ radius (is de maat van de lens).  Een 8.60 van merk A is meestal niet hetzelfde als een 8.60 van merk B. Het is meer een aanduiding van de fabrikant, want iedere fabrikant heeft zijn eigen visie op de maat van contactlenzen. De juiste maat is belangrijk, want een te krappe/kleine lens knelt het oog af en een te ruime/ losse lens kan snel verloren worden.
Sterkte is mede afhankelijk van het gekozen materiaal/ profiel. Let op!, want een brilvoorschrift is meestal anders van sterkte dan een lensvoorschrift omdat een bril 15 mm vóór het oog staat en een contactlens er vlak op ligt (0 mm). Dat kan je specialist omrekenen aan de hand van het gekozen lensmateriaal en profiel.
Alle factoren hebben met elkaar te maken, want een verkeerde combinatiekeuze bij deze gegevens kan dus het draag- en kijkcomfort van de lenzen negatief beïnvloeden, irritatie geven of zelfs schadelijk zijn voor uw oog.

Lowlens heeft geprobeerd de meeste huismerken te achterhalen. Omdat er vaak onduidelijkheid over de juiste eigenschappen en maten van deze producten bestaat, kan het resultaat soms anders zijn, dan verwacht. Staat uw lenstype/ -materiaal hier niet bij of ziet u een verkeerde aanduiding, help ons en scan uw doosje (voor-, achter- en zijkant met de lensgegevens) en stuur deze naar info@lowlens.nl . Wij sturen u z.s.m. een link met het juiste lenstype. Omdat we de merknamen en huismerken vaak niet op de website mogen noemen, hebben wij hier de gegevens voor u op een rijtje gezet. Deze materiaalnaam (...filcon)+ BCR + Diameter vindt u op de achter-/ zijkant van uw lensdoosje.
De door optiekketens en opticiens meest gebruikte lensmaterialen zijn: 

Daglenzen

 

Maandlenzen

Materiaal

 

 

 

Materiaal

 

 

Hilafilcon B

 

Omafilcon A

 

Asmofilcon A

 

Lotrafilcon A

Hioxifilcon A

 

Samfilcon A

 

Comfilcon A

 

Lotrafilcon B

Nelfilcon A

 

Sorafilcon A

 

Comfilcon A Asph.

 

Ocufilcon D

Nesofilcon A

 

Somofilcon A

 

Fanfilcon A

 

Omafilcon B

Midafilcon A

 

Stenfilcon A

 

Hialuronaat

 

Somofilcon A

Ocufilcon D

 

 

 

Hilafilcon B

 

Vitafilcon A

Aantal producten: 23
Filters

De vakantieperiode nadert en ook in ons bedrijf en bij onze toeleveranciers zullen medewerkers hiervan gaan genieten.
Dit zou tijdelijk (juli - augustus) kunnen leiden tot een wat langere levertijd dan u van ons gewend bent. Bestel uw producten dus minstens 2-3 weken vóór vertrek.
Dan bent u er (bijna) zeker van dat u uw producten op tijd ontvangt. Verder wensen wij u een fijne vakantie.

Contactlenzen bestellen via Lowlens is eenvoudig, veilig en erg voordelig. Het bestellen van uw contactlenzen via Lowlens geeft u een besparing van vele tientallen euro's per jaar t.o.v. traditionele aanschaf bij opticien, oogarts en de meeste internetleveranciers. Lowlens levert contactlenzen en vloeistoffen van gerenommeerde A-merken tegen scherpe prijzen. U ontvangt dus precies dezelfde contactlenzen als bij uw opticien, maar dan voordeliger en binnen Nederland worden de lenzen zelfs gratis thuisbezorgd, ongeacht het bedrag van uw bestelling!

 0229 711300 (za/zo/ma helaas telefonische niet bereikbaar, mail naar info@lowlens.nl of gebruik het contactformulier)

 info@lowlens.nl

Gratis verzending binnen Nederland

Altijd scherp geprijsd

Ruim 45 jaar vakkundige kennis

Ook voor de kleinere zendingen